Spitalul Hifu Sfântul Paul este singurul spital acreditat internațional să efectueze tratamente cu ultrasunete (HIFU – Ecoterapie) pentru fibroadenoamele de sân, nodulii tiroidieni și fibroame uterine. Terapiile se realizează cu echipamente unice în Romania, Echopulse si Haifu. Specialiștii sunt cu experiență vastă în diagnosticarea acestor patologii.

Terapia cu ultrasunete HIFU (High Intesity Focused Ultrasound) este un tratament care foloseste puterea concentrata a ultrasunetelor focalizate într-un singur punct. Ca urmare a concentrării fasciculelor de ultrasunete temperatura în punctul de focalizare crește și distruge țesutul tumoral.

Procesul de distrugere „topire” a țesutului țintă începe în timpul terapiei cu ultrasunete (HIFU – Ecoterapie) și continuă și după încheierea tratamentului. Tumorile își reduc astfel dimensiunile până la dispariție .

Tratamentul are loc sub control imagistic (ecografic) fiind precis și monitorizat în timp real. Durata tratamentului variază în funcție de dimensiunile tumorale, numărul de impulsuri și energie folosită pentru distrugerea țesutului țintă.

Terapiile cu ultrasunete sunt utilizate de mulți ani în tratarea cu succes a tumorilor benigne sau maligne, Spitalul Sfântul Paul fiind unic în Romania și  centru de referință internațional în astfel de tratamente.